Kiropraktikk

iStock-531918796.jpg
 
 

KIROPRAKTIKK er en helseprofesjon som  går ut på å diagnostisere, behandle og forebygge biomekaniske feilfunksjoner i bevegelsesapparatet samt vurderer effekten av dette på nervesystemet og individets generelle helsetilstand. Kroppen vår har en fantastisk innebygde og naturlige evne til å lege og balansere oss selv. Dette er prinsippet kiropraktorer jobber utifra. Som kiropraktorer jobber vi med alle kroppens deler, fra kjeve til føtter. Ryggsøylen og bekkenet gir vi ofte ekstra oppmersomhet da det gir oss stor del av vår bevegelighet, fungerer som festepunkt for muskler og huser nervesystemet vårt.

Det er ekstremt viktig at nervesystemet vårt fungerer optimalt, siden det styrer og regulerer alle våre funksjoner: muskler, ledd, blodomløp, organer osv. Når dette fungerer slik det skal, har vi perfekt utgangspunkt for å takle den belastningen vi opplever i hverdagen og for å restituerer oss raskest mulig etter skader. Siden nervesystemet vårt huses og beskyttes av ryggsøylen vår, kan en redusert funksjon i bevegelsesaparatet også forstyrre nervebanene våre. Dette kan bidra til å skape en ubalanse i kroppen vår slik at sykdom og skader lettere kan oppstå. Hvis en nedsatt leddfunksjon er tilstede over tid kan dette føre til at stivhet og slitasje gradvis kan utvikle seg.

En kiropraktors oppgave er å finne ut hvor i bevegelsesapparatet det er nedsatt bevegelse/ funksjon og korrigere dette tilbake til sin normale posisjon. Når leddet har fått tilbake sin normale funksjon igjen, vill også presset på nerven gradvis avta. Kroppen klarer da å balansere seg selv slik at eventuelle symptomer du har hatt, kan da også  gradvis avta.

  "vi fjerner årsaken til  symptomene, men det er kroppen selv som gjør legeprosessen."

Gonstead

Jeg bruker et meget spesifikt og skånsomt system innenfor kiropraktikken som kalles Gonstead systemet. 

Dette systemet innebærer først en grundig analyse av kroppens anatomi, overflatetemperatur og funksjon. Når vi da har flere parametere som peker mot samme sted, kan vi med større sikkerhet vite at problemet ligger akkurat der det gjør. Ved behov bruker vi også digital røntgenanalyse eller annen billeddiagnostikk. Disse verktøyene gir meg mulighet til undersøke og behandle mine pasienter på en trygg og effektiv måte. Siden Gonstead metoden tar stolthet i å være veldig nøyaktig, trenger vi derfor minst mulig kraft for å korrigere leddet riktig.